Напредак (не)очекивано тешко савладао Бољевчане

Кошаркашки клуб Напредак ЈКП савладао је екипу Ртња из Бољевца резултатом 76:70 (12:7, 23:23, 15:18, 26:22), у оквиру 5. кола Друге лиге Србије. Домаћи кошаркаши успели су да тек у последњим минутима преломе меч у своју корист. Напредак је предводио Славиша Богавац са учинком од 18 поена уз 10 ухваћених лопти. На супротној страни, најбољи је био Ненад Грујо. Бивши играч Напретка убацио је 21 поен.

Прошло је више од 3 минута игре, а да ни једна од екипа није постигла своје прве поене на утакмици. Прво вођство Напретку донео је Никола Антонијевић, након офанзивног скока – 2:0.

фото: Марко Радић

У 6. минуту Богавац је повисио на 4:0. Прве поене из игре у екипи Ртња постиже Алексинчанин, Александар Миладиновић, који је том приликом постигао три поена.

У изузетно напетом првом делу сусрета, у којем су оба тима заједно убацила 19 поена, Напредак је водио са 12:7.

У другој деоници уследила је знатно ефикаснија игра на обе стране терена. Никола Раичевић је, након две везане тројке, на два минута до полувремена донео Напретку максималних +11 – 31:20. Гостујући кошаркаши имали су одговор на налет домаћина и на велики одмор отишли са знатно мањим заостатком – 35:30. Дугогодишња узданица Алексинчана, Александар Миладиновић, погодио је шут за три са велике удаљености и на тај начин поставио коначан резултат на крају првог дела.

фото: Марко Радић

У 15 минута паузе, љубитељи кошарке у Алексинцу имали су прилике да посматрају ревијални меч пионира КК Напредак ЈКП.

Свако ко је, након Миладиновићеве тројке, страховао од преокрета стања на терену – био је у праву. Екипа из Бољевца знатно боље отвара трећу четвртину и веома брзо (4. минут) долази до серије од 11:2. Напреткови кошаркаши су у овим тренуцима показали висок степен нервозе и безидејности у нападу, па су своје покушаје углавном сводили на шут иза линије 6,75.

Уследила је резултатска клацкалица, која је потрајала до краја овог периода. Иако је на семафору стајало 50:48 у корист домаћина, овај део игре ипак је припао Ртњу – 15:18.

фото: Марко Радић

Последња четвртина донела је коначан расплет на овом мечу. Славиша Богавац је, као најсикуснији, преузео одговорност и одиграо јако добро последњи део сусрета. Богавац је у овој четвртини постигао 10 поена, што је његовом тиму омогућило да у последњим минутима мирно приведе крају ову утакмицу. Ваља истаћи и јако добру дефанзивну ролу Војкана Милинчића (3 укр. лопте), као и успешна разигравања капитена Раичевића (9 асистенција). Двоцифрен у тиму Напретка био је и Јован Ђорђевић Маринковић, који је постигао 12 поена.

фото: Марко Радић

Напредак ЈКП је остварио трећу овосезонску победу. Следи утакмица у Купу, где ће Алексинчани одмерити снаге са Пиротом. Овај меч играће се у уторак (18 сати) у алексиначкој Спортској хали.

Иначе, наредни првенствени сусрет, Напредак ће играти у Краљеву. Против домаће Слоге.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + fifteen =