most

Most proradio i bez svečanog otvaranja?

Saobraćaj preko novog mosta na Žitkovačkoj bari od subote popodne se odvija u punom obimu. Iako radnici sređuju pešački prelaz i farbaju zaštitnu ogradu, saobraćaj preko mosta se odvija neometano uz primetno zadovoljstvo vozača.

Kako smo nezvanično saznali, nakon asfaltiranja, most je dodatno testiran sa dva puna šlepera natovarenih materijalom. Čim su se oni sklonili prisutna vozila, prema tvrdnji našeg izvora, počela su da prelaze preko mosta i više nije bilo mogućnosti za njegovo zatvaranje.

Prema nekim našim saznanjima, zvanični tehnički pregled ovog mosta biće obavljen 15. oktobra. Relevantna komisija iz Evropske unije još ranije je pregledala objekat i, prema priči našeg izvora, kvalitet radova ocenila veoma visokom ocenom, tako da je most potpuno bezbedan za saobraćaj.

Ono što se ljudima iz Evrope nije dopalo to je kvalitet vode u Žitkovačkoj bari za koju su rekli da je to otpadna voda. Doduše nisu ni pogrešili pošto se tu sliva atmosferska kanalizacija, a navodno, po nekim pričama, i otpadna kanalizacija od divljih priključaka. Pričama ne treba uvek verovati, ali možda ih treba neko i proveriti. Svako ko prolazi je svedok često neprijatnog mirisa.

Što se tiče privremene saobraćajne devijacije, prelaz preko koga se odvijao saobraćaj u vreme gradnje mosta, biće većim delom uklonjen.

Izgradnja mosta je finansirana sredstvima Evropske unije, a njihovi predstavnici se još nisu oglasili da li će i kada biti svečano otvaranje.

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 3 =