most

Мост прорадио и без свечаног отварања?

Саобраћај преко новог моста на Житковачкој бари од суботе поподне се одвија у пуном обиму. Иако радници сређују пешачки прелаз и фарбају заштитну ограду, саобраћај преко моста се одвија неометано уз приметно задовољство возача.

Како смо незванично сазнали, након асфалтирања, мост је додатно тестиран са два пуна шлепера натоварених материјалом. Чим су се они склонили присутна возила, према тврдњи нашег извора, почела су да прелазе преко моста и више није било могућности за његово затварање.

Према неким нашим сазнањима, званични технички преглед овог моста биће обављен 15. октобра. Релевантна комисија из Европске уније још раније је прегледала објекат и, према причи нашег извора, квалитет радова оценила веома високом оценом, тако да је мост потпуно безбедан за саобраћај.

Оно што се људима из Европе није допало то је квалитет воде у Житковачкој бари за коју су рекли да је то отпадна вода. Додуше нису ни погрешили пошто се ту слива атмосферска канализација, а наводно, по неким причама, и отпадна канализација од дивљих прикључака. Причама не треба увек веровати, али можда их треба неко и проверити. Свако ко пролази је сведок често непријатног мириса.

Што се тиче привремене саобраћајне девијације, прелаз преко кога се одвијао саобраћај у време градње моста, биће већим делом уклоњен.

Изградња моста је финансирана средствима Европске уније, а њихови представници се још нису огласили да ли ће и када бити свечано отварање.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × four =