Lazić

Mozgovci odbranili titulu

Ekipa „Zdrave hrane Lazić” iz Mozgova i ove godine je osvojila šampionsku titulu na manifestaciji „Izađi mi na teglu”, koja je danas održana u glavnoj aleksinačkoj ulici. Drugo mesto pripalo je Etno-udruženju „Korman” iz istoimenog sela, kojima je pripala i nagrada za najuređeniji i najoriginalniji štand, dok je trećeplasirana ekipa, po mišljenju žirija, članice ekipe „Vremešne domaćice i naslednice” koje dolaze iz Velikog Drenovca.

korman
Drugo mesto i najuređeniji i najoriginalniji štand

Ovom prilikom, prvi put, dodeljena je nagrada i za najlepšu kuvaricu koja je pripala Mariji Marinković iz Vukašinovca, članici ekipe Radio Aleksinca.

drenovac
Trećeplasirana ekipa iz Velikog Drenovca

Osim pobedničke ekipe iz Kormana, u užem izboru za najoriginalniji štand, bile su još i ekipe Mesne zajednice Gredetin, „Vremešne domaćice i naslednice” iz Velikog Drenovca, Udruženja građana „Radinost” iz Aleksinca i „Super žene” iz Tešice.

Izađi mi na teglu
Marija, najlepša kuvarica iz ekipe “Radio Aleksinca”

Na ovom takmičenju učestvovalo je 12 ekipa i to:

„Zdrava hrana Lazić” iz Mozgova, „Rajski” iz Aleksinca, Mesna zajednica Gredetin, „Frajle” Donji Ljubeš, „Vremešne domaćice i naslednice” iz Velikog Drenovca, Udruženje građana „Radinost” iz Aleksinca, „Ljubav, vera, nada & Bosfor” iz Aleksinca, „Teatar 91” iz Aleksinca, „Svrati bato” iz Aleksinca, Etno-udruženju „Korman”, „Super žene” iz Tešice i Radio Aleksinac.

Pobednik takmičenja učestvovaće na republičkom takmičenju, 13. oktobra u Beogradu.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen + eight =