Lazić

Мозговци одбранили титулу

Екипа „Здраве хране Лазић” из Мозгова и ове године је освојила шампионску титулу на манифестацији „Изађи ми на теглу”, која је данас одржана у главној алексиначкој улици. Друго место припало је Етно-удружењу „Корман” из истоименог села, којима је припала и награда за најуређенији и најоригиналнији штанд, док је трећепласирана екипа, по мишљењу жирија, чланице екипе „Времешне домаћице и наследнице” које долазе из Великог Дреновца.

korman
Друго место и најуређенији и најоригиналнији штанд

Овом приликом, први пут, додељена је награда и за најлепшу куварицу која је припала Марији Маринковић из Вукашиновца, чланици екипе Радио Алексинца.

drenovac
Трећепласирана екипа из Великог Дреновца

Осим победничке екипе из Кормана, у ужем избору за најоригиналнији штанд, биле су још и екипе Месне заједнице Гредетин, „Времешне домаћице и наследнице” из Великог Дреновца, Удружења грађана „Радиност” из Алексинца и „Супер жене” из Тешице.

Izađi mi na teglu
Марија, најлепша куварица из екипе “Радио Алексинца”

На овом такмичењу учествовало је 12 екипа и то:

„Здрава храна Лазић” из Мозгова, „Рајски” из Алексинца, Месна заједница Гредетин, „Фрајле” Доњи Љубеш, „Времешне домаћице и наследнице” из Великог Дреновца, Удружење грађана „Радиност” из Алексинца, „Љубав, вера, нада & Босфор” из Алексинца, „Театар 91” из Алексинца, „Сврати бато” из Алексинца, Етно-удружењу „Корман”, „Супер жене” из Тешице и Радио Алексинац.

Победник такмичења учествоваће на републичком такмичењу, 13. октобра у Београду.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 9 =