Nadica

Mozgovci najbolji, Nadica kraljica ajvara

Nesvakidašnje takmičenje u pripremanju ajvara pod nazivom „Izađi mi na teglu” održano je u petak u Aleksincu. U glavnoj ulici ispred Turističko-informativnog centra varjače je ukrstilo deset ekipa iz Aleksinca, Tešice, Loznaca, Kormana, Mozgova i Bovna.
Četvoročlani žiri pobedu je dodelio ekipi „Zdrava hrana Lazić” iz Mozgova, drugo mesto pripalo je predstavnicima Udruženja „Vera, ljubav, nada” iz Aleksinca , a treće ekipi „Bajkići” iz Loznaca. Pobednici su nagrađeni mini-štednjakom, a ujedno su i stekli pravo da učestvuju na završnom takmičenju, 14. oktobra u Sokobanji.
Laskavu titulu kraljica ajvara ponela je Nadica Lazić, tehnolog i vlasnica Fabrike za preradu voća i povrća „Lazić” iz Mozgova. U sklopu manifestacije, koja je drugi put zaredom održana u našem gradu, priređeno je i takmičenje u ubacivanju frizbija u bure u kome je trijumfovala Radica Babić iz Kormana.

Radica Babić
Radica Babić, pobednica takmičenja u bacanju frizbija

Po rečima Milene Maksimović, direktorke OTIS-a, domaćina takmičenja, pripremljeni ajvar biće uručen predstavnicima aleksinačkog Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − three =