Smotra

Mladi Aleksinčani pokazali glumački talenat

Dodelom zahvalnica učenicima i njihovim vaspitačima, učiteljima i nastavnicima, sinoć je i zvanično završena prva Smotra školskih pozorišnih scena opštine Aleksinac.

Smotra Tokom dva dana, na sceni Doma kulture odigrano je sedam predstava u kojima je publika videla blizu 60 glumaca – školaraca. Prvog dana odigrana su četiri igrokaza i to u izvođenju mališana PU „Lane” i učenika nižih razreda osnovnih škola „Ljupče Nikolić”, „Vuk Karadžić” i „Vožd Karađorđe”. Drugi dan bio je rezervisan za starije osnovce iz OŠ „Sveti Sava” iz Subotinca, „Vuk Karadžić” iz Žitkovca i „Vožd Karađorđe” iz Aleksinca.

Pored autorskih tekstova Radosave Srećo (Zečja škola), Anice Pavlović (Srce) i Ane Vukajlović (Ko je kriv za jedinicu) izvedene su i adaptacije poznatog romana „Pinokio”, epske narodne pesme „Mali Radojica”, a viđen je i dramski prikaz popularne TV serije „Otvorena vrata”. Smotra
Opšta ocena je da je novopokrenuta smotra Centra za kulturu i umetnost pun pogodak, jer uspešni estetski dometi pojedinih predstava pokazali su koliko se polaže na dramsko i pozorišno vaspitanje dece u ovdašnjim školama i predškolskim grupama.

Možda će upravo ovakva ocena motivisati i preostale škole iz naše opštine da se sledeće godine pojave na „daskama koje život znače” koje će možda, ko zna, nekom od učenika biti životni poziv.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 + 11 =