Dan opštine

Ministar Ružić i predstavnici iz Grčke, Slovenije, Bugarske, Makedonije i Rusije na proslavi Dana opštine Aleksinac

Svečanoj akademiji danas su, između ostalih, prisustvovali i ministar za državnu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, episkop niški gospodin Arsenije sa sveštenstvom, predstavnik Rimokatoličke crkve u Aleksincu, predstavnici prijateljskih opština Eani i Lavrio iz Grčke, Zagorje ob Savi iz Slovenije, Hisar iz Bugarske, Probištip iz Makedonije, generalni konzul Bugarske u Nišu Edvin Sugarev, ataše ambasade Ruske federacije Mihail Silantijev, predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, delegacija Vojske Srbije, koju je predvodio pukovnik Zvonko Stojković, kao i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić.

Dan opštine

‒ Želeo bih da nam ovaj Dan opštine Aleksinac ostane u lepom sećanju. Nema potrebe da nabrajam šta je sve urađeno između dva Dana opštine, jer ste vi svedoci onog što se ovde radi. Nadam se da ćemo i u budućem periodu raditi zajedno na poboljšanju kvaliteta života građana Aleksinca, jer nam je cilj isti – rekao je između ostalog zamenik predsednika opštine, Čedomir Rakić.

Dan opštine

Opštinske nagrade i priznanja ovogodišnjim dobitnicima je uručio predsednik Skupštine opštine Aleksinac Grujica Veljković. Pohvale su uručene Vladanu Milojeviću, predsedniku Mesne zajednice Vitkovac, Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe” i Sportskom savezu opštine Aleksinac. Novčane nagrade u iznosu od 25 hiljada dinara ove godine pripale su direktorki Centra za socijalni rad, Jasmini Nikolić, arheolozima Petru Milojeviću i Tatjani Trajković Filipović i mladoj šahistkinji, Anastasiji Vojinović. Zvanje počasnog građanina Aleksinca, dobio je glumac Tomislav Trifunović.

U ime ovogodišnjih dobitnika, prisutnima se obratila direktorka Centra za socijalni rad, Jasmina Nikolić.

– Hvala našim kolegama sa kojima radimo jer bez njih, mi danas ne bismo stajali danas pred vama – rekla direktorka.

Dan opštine

U muzičkom delu svečane akademije nastupili su Aleksinački mešoviti hor „Šumatovac” i Aleksinački gradski orkestar sastavljen od profesora OMŠ „Vladimir Đorđević”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × five =