Aleksinac

Menja se plan generalne regulacije Aleksinca

Na današnjoj sednici Opštinskog veća usvojena je odluka da se izmeni i dopuni postojeći Plan generalne regulacije Aleksinca, koji je donet 2014. godine. Kako se navodi u obrazloženju, ove promene uslovili su nedostaci postojećeg dokumenta. Naime, Odeljenju za privredu javio se veliki broj građana, koji nisu u mogućnosti da ozakone svoje stambene objekte zbog toga što se delovi objekata nalaze na planiranim saobraćajnicama. Kako se dalje navodi, izmenom Plana generalne regulacije stvoriće se uslovi za rešavanje ovog problema.

Većnici su usvojili i odluku da se izradi plan detaljne regulacije radne zone u Žitkovcu kako bi se omogućilo racionalnije i ekonomičnije korišćenje zemljišta i ulaganje u izgradnju infrastrukture. Usvojena je i odluka da se planski reguliše primarni fekalni kolektor za naselja sa leve strane Južne Morave. Osim grada i Aleksinačkog Rudnika kao i malog područja Žitkovca, sva ostala naselja uopšte nemaju rešeno pitanje prikupljanja, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda.

Veće

U nastavku sednice data je saglasnost na izveštaje o poslovanju, uključujući i finansijske izveštaje za prošlu godinu, preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava. Reč je Preduzeću za puteve, „Vodovodu i kanalizaciji” i „Komunalnim uslugama”.

Većnici su danas usvojili i nacrt odluke o uslovima držanja domaćih životinja na teritoriji opštine Aleksinac. Kako je rečeno, radi se o usklađivanju već postojećeg dokumenta sa zakonskim rešenjima, a ovaj predlog razmatraće i odbornici na sledećem skupštinskom zasedanju.

I na dnevnom redu današnje sednice našla su se vansudska poravnanja sa građanima koje su ujeli psi lutalice. Ovoga puta bilo je 14 građana, a među njima čak devetoro Aleksinčana, dok su ostali iz Gornje Peščanice, Prćilovice, Lužana i Dobrujevca. Zbog ujeda pasa lutalica građanima će biti isplaćeno ukupno 422 hiljade dinara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 1 =