Kulturno leto

Mesec i po dana „Kulturnog leta”

U subotu, 14. jula počinje „Kulturno leto” koje će trajati do 28. avgusta. Tokom mesec i po dana, na platou Doma kulture, u biblioteci „Vuk Karadžić” i na stadionu za male sportove odvijaće se pozorišne predstave, koncerti, književne večeri, modne revije i radionice.

Deo „Kulturnog leta” biće i „Nedelja srpsko-grčkog prijateljstva” od 30. jula do 5. avgusta.

Milena Rašić
Milena Rašić, direktorka Teatra 91” 

‒ Tokom šest dana imaćemo goste iz Patre, izložbu fotografija Hadži Miodraga Miladinovića posvećenu grčkoj kulturi i koncert ‘Orkestra mladih Opštine Lavrio’ pod upravom Eftihisa Zarba – kaže direktorka Gradskog pozorišta „Teatar 91” Milena Rašić.

„Kulturno leto” u subotu otvara premijera predstave za decu „Crvenkapa” u izvođenju „Teatra 91”. Nedelju, 15. jul obeležiće gosti sa Kosova i Metohije. Udruženje „Moravski biser” iz Raniluga priprema izložbu domaće radinosti od 19 sati, a pola sata kasnije održaće se predstava za decu „Dugonja, trbonja i vidonja”, zajednički projekat Doma kulture „Radomir Popović” iz Kosovske Kamenice i Srpskog pozorišta iz Gnjilana.

Boravak gostiju sa KiM završiće se zajedničkim koncertom narodnih pesama i igara Kulturno umetničkog društva „Simonida” iz Raniluga i GKUD-a „Aleksinac” od 20 sati i 30 minuta.
„Kulturno leto” organizuje Gradsko pozorište Teatar 91” u saradnji sa Centrom za kulturu i umetnost, bibliotekom „Vuk Karadžić” i Gradskim kulturno umetničkim društvom „Aleksinac”.

Kulturno leto

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − ten =