Naslovna

Majstorije nekadašnjih asova

U paklenoj atmosferi aleksinačke Hale sportova (misli se pritom na veliku vrućinu, a ne na burno navijanje i broj gledalaca; uzgred budi rečeno bilo ih je tek dvadeset) selekcija fudbalskih veterana Aleksinca pobedila je sinoć ekipu Zagorja ob Savi iz Slovenije rezultatom 7:3.

Nekadašnji asovi iz ovog kraja, kao što su, recimo, Albin Zemljak, Slavče Nikolić i Slavimir Saša Miletić, svojim majstorijama i golovima u velikoj meri doprineli su pobedi svog tima. Najstariji u domaćoj ekipi, 71. godišnji Slavče Nikolić, postigao je čak tri gola, a po jedanput su se u listu strelaca upisali Albin Zemljak (68) i Slavimir Miletić (62).

Rezultat je, naravno, aposolutno nevažan, a naredni susret već je zakazan za 8. avgust, kada će Zagorje ob Savi proslaviti Dan svoje opštine. Kako je najavljeno, tada će sportisti iz ova dva grada, osim u malom fudbalu, odmeriti snagu i šahu, stonom tenisu i, možda, kuglanju.

Povodom Dana opštine, susret fudbalskih veterana organizovali su Sportski savez Aleksinca i Opštinska organizacija za turizam i sport.

Inače, do početka ratnih zbivanja u bivšoj Jugoslaviji opštine Aleksinac i Zagorje ob Savi redovno su razmenjivale međusobne posete u skladu sa Poveljom o bratimljenju i saradnji.

Aleksinac – Zagorje ob Savi 7:3 (2:0) 

Aleksinac, 5. jun. Hala sportova. Gledalaca: 20. Sudije: Goran Dinčić (Aleksinac), Milena Živanović (Subotinac). Strelci: 1:0 Albin Zemljak u 9, 2:0 Slavče Nikolić u 13, 3:0 S.Nikolić u 19, 4:0 S.Nikolić u 21, 5:0 Dušan Miletić u 22, 6:0 Slavimir Miletić u 25, 6:1 Lazar Veljković u 26, 6:2 L. Veljković u 27, 7:2 D. Miletić u 28, 7:3 Mito Kos u 30. minutu.

Aleksinac

ALEKSINAC: Stefan Miletić, Dušan Miletić, Albin Zemljak, Slavče Nikolić, Srbobran Milovanović, Jovan Živić, Bojan Mladenović. Igrali su još: Slavimir Miletić, Novica Nikolić, Nataša Petrović, Dejan Vuksanović, Aleksandar Zemljak.

Zagorje ob Savi

ZAGORJE OB SAVI: Tadej Ule, Igor Grčar, Sandi Riter, Mito Kos, Samo Vrtačnik, Zoran Veljković, Edvard Tekavčič. Igrali su još: Sandi Droljc, Stane Korimšek, Lazar Veljković.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve + sixteen =