Srebrnjaci

Majkama srebrnjaci sa likom Bogorodice

U velikoj sali Doma kulture, u ponedeljak 15. oktobra, majkama novorođenih beba sa područja opštine Aleksinac predstavnici lokalne samouprave darivaće srebrnjake. Ovaj poklon sa likom Presvete Bogorodice, majkama će uručiti predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković. Kako saznajemo, Opštinska uprava pripremila je 213 srebrnjaka za bebe koje su rođene u periodu od 1. aprila do 30. septembra ove godine.

Skupu bi trebalo da prisustvuje i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, ali njen dolazak nije zvanično potvrđen.

Od početka godine u opštini Aleksinac rođeno je 296 beba. Majkama koje su se porodile u prvom tromesečju godine, srebrnjake je početkom aprila uručila ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović. Tada je uručeno 83 srebrnjaka.

 

2 komentara

  1. ‘Ajde necu da spominjem to sto sa tim srebrnjacima mozemo samo da se slikamo (bukvalno!), super je sto nesto dele kako bi se majke osecale vaznim (sto je posle porodjaja vrlo bitno). Ali sa likom Bogorodice?! Sta sa majkama koje zive na opstini Aleksinac, a nisu pravoslavne vere?! To se zove diskriminacija! Kao zivimo u sekularnoj drzavi…

  2. Ja sam iz Zitkovca
    dete rodjeno 13.09.2018
    Majka je iz Doljevca a beba rodjena u Nisu..
    zivimo u Zitkovac.. da li mi imamo pravo na taj poklon???

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 − five =