Vodenica

Mačori najbolji kuvari

Pobednik 12. po redu takmičenja u kuvanju riblje čorbe, koje je održano u sklopu manifestacije „Na Moravi vodenica stara“, je ekipa Mačori iz Čečine, sela iz opštine Doljevac. Na drugoj poziciji su dve ekipe – Bata i Saša sa Aleksinačkog Rudnika i Majstorska radionica iz Aleksinca, dok je treće mesto pripalo ekipi Pobratimi iz sela Arbanasca u opštini Merošina.

Pobednici su nagrađeni kotlićem, peharom, zlatnim medaljama i diplomom, a ekipe koje su osvojile drugo i treće mesto dobile su na dar pehare, medalje i diplome.
Specijalnim nagradama nagrađeno je pet ekipa, i to Centar za kulturu i umetnost iz Aleksinca, Babuška iz Niša, Srce iz Bačke Palanke, Kostreš iz Ćićevca i Boemi iz Radevca.
Tročlanim žirijem predsedavao je Saša Mišić, autor popularnog TV serijala „Paklena kuhinja“.

Pod pokroviteljstvom Skupštine opštine, takmičenje u kuvanju riblje čorbe organizovali su Opštinska organizacija za turizam i sport i KSR „Trnjane“ u saradnji sa Centrom za kulturu i umetnost i Bibliotekom „Vuk Karadžić“. U akciju su se uključili i članovi Lovačkog udruženja „Deligrad“ koji su na keju pored Moravice kuvali lovački pasulj, pa su brojni posetioci, osim u ribljoj čorbi , imali priliku da uživaju i u ovom specijalitetu.

Vodenica

Ovim nadmetanjem završena je 54. manifestacija „Na Moravi vodenica stara“.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − seven =