МАги

Маги – Као да је била некад

Књига „Маги – Као да је била некад” аутора Душана Весића биће представљена сутра у библиотеци „Вук Караџић”. Душан Весић, један од најзначајнијих рок новинара у Србији, написао је потресну књигу о великим мукама и трагичном крају једне од најталентованијих музичарки на овим просторима, Маргити Стефановић која је умрла 2002. године у својој 43. години. Поред биографије о магичној Маги, књига је и прича и о самом бенду ЕКВ, који како неко рече, што дуже не постоји, постаје све већи. Истовремено то је и сведочење о успону и пропасти југословенске средње класе и о лицу и наличју Београда.

Magi

– Ова књига је објављена пре само неколико месеци у издању Лагуне и врло брзо се нашла међу десет најчитанијих издања ове издавачке куће. Указала нам се прилика да је у сарадњи са „Театром 91” врло брзо представимо у Алексинцу, знатно пре других већих средина. Ова књига је некако и жанровски била најприкладнија за „Културно лето” – каже директор библиотеке Војкан Поповић.

У оквиру промоције књиге биће приказан и документарни филм о Екатарини великој који је такође ауторско дело Душана Весића.

Почетак промоције је у 19 сати.

Фотографије: Зоран Трбовић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × five =