Večeras magija „Balkanskih žica“

Muzički događaj u pravom smislu reči biće svakako današnji koncert Trija „Balkanske žice” (Trio Balkan strings) u Aleksincu. U etno ambijentu Zavičajnog muzeja, Zoran Starčević i njegovi sinovi Nikola i Željko, svojom originalnom instrumentalnom muzikom, pružiće pravo muzičko putovanje Balkanom. Njihova muzika je fuzija srpskog, makedonskog, rumunskog, moldavskog, grčkog, mediteranskog i orijentalnog melosa sa elementima svinga, džeza i klasične muzike.

Zlatne žice Starčevići su nastupali na mnogim klasičnim gitarskim, World music, džez festivalima i koncertima od Amerike do Rusije i od Norveške do Izraela, a držali su i masterklas studentima klasične i džez gitare u Evropi i Americi.

Zaštitni znak ovog akustičnog gitarskog trija je šestoručno sviranje na jednoj gitari koje Starčevići neguju od samog početka koncertne karijere.

Čuveni svetski gitarista Džon Meklaflin je izjavio: „Posvećenost Trija Balkanske žice muzici Balkana i srednje Evrope inspiriše. Gitarska interpretacija ove muzike je čudesna. Zaista dobro”.

Početak koncerta je u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 2 =