knjiga poezije Lica

„Lica” Aleksandre Pavlović

Nakon knjiga poezije „Iščekivanja” (2001.) i „Predstava uma” (2011.), Aleksandra Pavlović, aktuelna predsednica Književnog kluba „Velimir Rajić” nedavno je svoju bibliografiju obogatila i knjigom kratkih priča „Lica”, koju je u ediciji „Novi koren” objavio Studentski kulturni centar iz Kragujevca. Knjiga je imala svoju promociju na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu, a prošlog četvrtka, „Lica” su predstavljena i u Studentskom kulturnom centru u Kragujevcu. O knjizi su, pored autorke, govorili i književnik, Vladimir Perić i saradnik za izdavaštvo SKC Kragujevac, Nenad Glišić.

Aleksandra Pavlović
Ovu knjigu grade dve celine. Prvi deo Aleksandra je posvetila Ličnostima koje su svoju umetnost gradile na iskustvu prožimanja kolektivnog i ličnog, a u drugom delu, koji je posvećen Likovima, prati književne likove: od Gilgameša, Ofelije, Eme Bovari, Raskoljnikova, do Vuka Isakoviča i Melkiora Tresića.

Po rečima Vladimira Perića, iz „Lica” izbija sreća, jer predstavlja prostor empatije sa raznim ljudima od pera.

Aleksandra Pavlović je rođena u Nišu 1982. godine gde je diplomirala na Departmanu za srpsku i komparativnu književnost. Bavi se književnom kritikom i autor je brojnih prikaza književnih dela, a za svoje književno stvaralaštvo osvojila je brojne nagrade. Osnivač je i koordinator Radionice kreativnog pisanja „Alhemija reči”.
Predstavljanje „Lica” u Aleksincu planirano je u decembru.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

six − 1 =