Lipovac bolji od Pribojske Banje

Gosti su iz Lipovca  otišli sa osmehom na licu, kaže Nataša Stanković, potpredsednica PSK „Brđanka“

Juče su u Lipovcu završeni Dani planinara Srbije, trodnevna manifestacija koja je okupila 656 planinara iz svih krajeva naše države ili skoro duplo više nego prošle godine u Pribojskoj Banji.

– Sve je proteklo po utvrđenim pravilima, važno je da se niko nije povredio, a druženje posle akcije je bilo takvo da su svi otišli sa osmehom na licu – kaže Nataša Stanković, potpredsednica  PSK „Brđanka “ i dodaje da su članovi ovog kluba,  pripremajući se za Dane planinara Srbije,  očistili i trasirali 30 kilometara novih puteva.

Ova izuzetna smotra planinarstva, koju je na platou ispred Ustanove za odmor i rekreaciju dece „Lipovac“ otvorio narodni poslanik Dalibor Radičević,  objedinila je tri republičke akcije takmičarskog karaktera –  Master kup u trekingu, Državno prvenstvo u planinarskoj orijentaciji i takmičenje u penjanju na prirodnu stenu. Na Državnom prvenstvu u planinarskoj orijentaciji nastupilo je 27 ekipa iz 10 klubova,  sa ukupno 81 takmičarom . Na Master kupu u planinarskom trekingu učestvovalo je 127 takmičara iz 22 kluba, a na  planinarsko-pešačkim aktivnostima učešće je uzelo 448 planinara iz 42 kluba, odnosno društva.

Osim ovih,  realizovane su i druge aktivnosti kao što su pokazna vežba Gorske službe spasavanja, predavanja o različitim temama, izložba slika s planinarskim motivima, projekcija TV filma, monodrama, izložba gljiva… Održan je takođe  i sastanak predsednika i rukovodstva Planinarskog saveza Srbije sa predsednicima i predstavnicima planinarskih organizacija.

Manifestaciju je organizovao Planinarski savez Srbije u saradnji sa planinarskim klubovima „Brđanka“ iz Aleksinca i „Ozren“ iz Sokobanje.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 + twenty =