Šahisti 1

Lavovski do Druge lige

Ekipa Šahovskog kluba „Lav” iz Aleksinca je šampion Lige centralne Srbije – grupa Jug, čime je obezbedila plasman u viši rang – Drugu ligu centralne Srbije. Tokom minulog šampionata aleksinački majstori igre na 64 polja zabeležili su zaista impresivan rezultat – devet trijumfa i samo jedan remi!

– Za nas i naš klub ovo je istorijski uspeh – kaže Nenad Ranđelović, predsednik Šahovskog kluba „Lav”. – Do početka takmičenja u Drugoj ligi centralne Srbije ima godinu dana, a to je više nego dovoljno vremena za sveobuhvatnu analizu kako bismo ispravili one stvari koje možda nisu bile dobre. I u višem rangu nastupićemo sa istom ekipom i nadamo se uspehu – naglašava Ranđelović. 

Šahisti

U prvom delu takmičenja aleksinački šahisti ugostili su ekipe iz Medveđe, Blaca i Donje Jajine, a putovali su u Vlasotince i Bujanovac. U prvih pet kola zabeležili su isto toliko pobeda. Drugi deo šampionata održan je u Vranju od 11. do 14. oktobra. U gradu pod Pržarom Aleksinčani su zabeležili još četiri trijumfa i jedan remi i tako bez poraza okončali šampionat.

Ligaško nadmetanje trajalo je dva meseca uz učešće ekipa iz 12 šahovskih klubova, iz ovog dela Srbije. Izuzev „Lava” to su još bili i „Zeleni vrh” iz Svrljiga, „Niš” i „Ekonomist” iz Niša, „Niška Banja” iz Niške Banje, „Vlasotince” iz Vlasotinca, „Gornja Jablanica” iz Medveđe, „Jug” iz Bujanovca, „Donja Jajina” iz Donje Jajine, „Jastrebac” iz Blaca, „Topličanin” iz Prokuplja i „Caribrod” iz Dimitrovgrada.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + twenty =