Opšta bolnica Aleksinac

Kurs ultrazvuka štitne žlezde u aleksinačkoj bolnici

U Opštoj bolnici Aleksinac danas je počeo dvodnevni kurs iz ultrazvučne dijagnostike štitne žlezde. Nakon teoretskog i praktičnog dela, 16 polaznika će dobiti licencu za samostalno obavljanje ovakvih pregleda. Predavači na kursu su dr Miodrag Ilić, radiolog Opšte bolnice Aleksinac, dr Slađana Petrović, radiolog i dr Danijela Radojković, endokrinolog iz Kliničkog centra Niš.

dr Goran Vidić
dr Goran Vidić

Ovo je prvi put da naša bolnica organizuje ovakav edukativni kurs, koji je i akreditovan. Jako smo ponosni što pored organizacionih poslova, opremanja, uvođenja novih metoda kao i sve izvesnijeg početka rada dijalize, našu ustanovu unapređujemo i u stručnom pogledu – kaže direktor Opšte bolnice, doktor Goran Vidić i ističe da sve ovo, kao i buduće aktivnosti bacaju jedno novo svetlo na aleksinačku bolnicu.

Sreten Vujoševgić i Miodrag Ilić
dr Sreten Vujošević i dr Miodrag Ilić

Kurs su inače inicirali aleksinački internisti koji su želeli jednu vrstu edukacije od strane doktora Ilića, a koji je predložio da se pored aleksinačkih, edukuju i lekari iz drugih zdravstvenih ustanova iz Niša i Leskovca.

Nakon predavanja na kojima će, između ostalog, biti reči o fiziologiji i patologiji štitne žlezde, kao i o posebnostima ultrazvučnog pregleda, polaznici će drugoga dana imati praktičan rad sa pacijentima kod kojih je dijagnostikovano oboljenje štitne žlezde.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + 20 =