Stvaralaštvo

„Kulturno stvaralaštvo” startuje u Kormanu

Priredbom u Kormanu, 21. aprila, počinje ovogodišnja manifestacija „Kulturno stvaralaštvo na selu” koju već 15 godina organizuje Centar za kulturu i umetnost uz podršku lokalne samouprave. Tokom aprila i maja, na četiri smotre etno karaktera predstaviće se dvanaest kulturno-umetničkih društava iz aleksinačke opštine. Stvaralaštvo

‒ Koncepcija je ista kao i prethodnih godina. Kroz folklorne igre, izvorne pesme, narodne običaje i zdravice, čuvamo našu kulturnu baštinu, negujemo tradiciju i trudimo se da sve to prenesemo mlađim naraštajima. Pored kulturno-umetničkog programa, svaku priredbu pratiće i izložba ručnih radova i pripremanje specijaliteta tradicionalne moravske kuhinje. Jedina promena ove godine je ta što smo od kulturno-umetničkih društava tražili da naprave jasnu podelu folklornih ansambala na juniore i seniore – kaže stručni saradnik Centra za kulturu i umetnost Gordana Živanović.

Posle Kormana, domaćini smotri biće i Žitkovac, Aleksinački Rudnik i Mozgovo, a najuspešnije tačke ovogodišnjeg ciklusa naći će se na programu prve večeri manifestacije „Na Moravi vodenica stara”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen + 1 =