poplava

Kroz tešičko polje na svoj rizik, za Kruševac nemoguće

Putni pravci Kruševac-Niš i Tešica-Trnava zvanično su i dalje zatvoreni za saobraćaj. I dok, po nezvaničnim informacijama, vozači prolaze deonicu od Tešice do Trnave, ignorišući znak zabrane, mnogo je teža situacija na pravcu prema Kruševcu.

poplava Dobra vest je da je Morava uzvodno od Aleksinca u blagom opadanju, ali je sa druge strane, kako javljaju naši saradnici na terenu, nizvodno u porastu. Prema informacijama koje smo dobili od predsednika Mesne zajednice Vitkovac Vladana Milojevića, put Žitkovac-Kruševac na više mesta je preplavljen vodom, pa je redovni saobraćaj u tom pravcu onemogućen. Na ovom putu Južna Morava se izlila ispod pružnog prelaza u ataru Vitkovca, zatim na više mesta u Đunisu, a takođe poplavila je i put prema Ražnju, u ataru sela Praskovča. Prema rečima našeg sagovornika, ljudi koji rade u kruševačkoj opštini morali su da pešače prugom kako bi stigli na teritoriju gde se odvija saobraćaj, što iznosi preko pet kilometara.

Na mernoj stanici u Aleksincu, u 10 sati, zabeležen je nivo Južne Morave od 383 cm, što ukazuje na tendenciju pada vodostaja, pošto je maksimum zabeležen u jedan posle ponoći iznosio 407 centimetara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − nine =