Koncert CKU – otpor muzičkom neukusu

Da li je muzika koju danas besomučno plasiraju pojedine televizije zaista ono što „narod voli“ ili se zapravo radi o tome da je manjina, koja je decenijama perfidno „edukovana“ da guta lake note i isprazne tekstove, veštački pretvorena u većinu i dimnu zavesu iza koje se krije pravi cilj – zarada. I medija i proizvođača takve muzike .

Ukoliko ti isti mediji pokašaju da odu korak dalje i da muzički neukus etabliraju  kao jedini i stvarni kvalitet današnjice, onda moraju da računaju na otpor.

A primer otpora je i jučerašnji „Koncert horova CKU i saradnika“ u velikoj sali Doma kulture, jer su i izvođači i publika jasno rekli šta su za njih  pravi kvalitet i istinske vrednosti.

Koncert su otvorili najmlađi, članovi Dečjeg hora „Mali vokali“, a potom je na scenu izašao Omladinski hor koji je u svoj repertoar uvrstio i pesme Olivera Mandića i Galije. Horski deo koncerta završen je nastupom Mešovitog hora „Šumatovac“, koji je, bez sumnje, jedan od zaštitnih znakova Aleksinca. Uz već dokazane vokalne kvalitete, članovi „Šumatovca“ su ovog puta pokazali i umeće da prstima i nogama dočaraju kišu i grmljavinu.

Koncert su  zatvorili članovi Muzičkog džez kluba Aleksinac. Ovaj bend, kao spoj mladosti i iskustva, započeo je  svoj nastup džez standardom, kompozicijom Dejva Brubeka a završio klasikom Bosa nove „Ipanemom“.

Očekivanja su da se u borbi za prave muzičke vrednosti Centar za kulturu i umetnost neće zaustaviti na ovom koncertu.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × one =