„Кирија” у Лебану: Одушевљени и публика и селектор фестивала

Извођењем представе „Кирија-Наша деца” по тексту Бранислава Нушића и у режији Биљане Николић ансамбл Студија глуме Центра за културу и уметност отворио је Међуокружну смотру аматерских позоришта Србије у Лебану.

Алексиначки аматери су одушевили публику у Дому културе „Радан”, а селектор смотре, Александар Волић, истакао је да је ретко могуће видети овако добар спој и сценску сарадњу искусних глумаца и деце која играју у представи:

‒ Заиста смо имали сјајно отварање фестивала. Биљана Николић је Нушићев текст ишчитала на савремен и допадљив начин. Користила је више стилова позоришне игре, а ансамбл се одлично снашао и сваки задатак спровео у дело. Видели смо редитељски прецизну представу уз маштовит сценски покрет и одличну драматуршку логику. У овој представи уживају и публика и глумци у игри. Просто пожелите да њихово замишљено путовање не престане.
Знао сам да Алексинац има одличне глумце, али после вечерашње представе и младих глумаца на сцени са одличним сценским говором и осећајем за колективну игру, знам да ће имати одличан ансамбл и у скоријој будућности.

Kirija
Алексиначки глумци са селектором Волићем

Награде за глумицу и глумца вечери организатори су доделили Зорици Стевановић за улогу мајке и Срђану Стојадиновићу који игра неколико улога у представи „Кирија-Наша деца”.

Међокружна смотра аматерских позоришта Србије у Лебану завршава се у понедељак, када ће бити организована додела награда у неколико категорија за које ће се, поред алексиначке, такмичити представе из Ниша, Врања, Лебана, Прокупља, Лесковца и Блаца.

ФОТО: Дејан Стевановић 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + two =