Kirija

„Kirija” odlično prihvaćena i u BiH

Ansambl predstave „Kirija-Naša deca” Studija glume, po tekstu Branislava Nušića, a u režiji Biljane Nikolić, ovih dana gostuje u Tuzli i okolnim gradovima. Predstava Aleksinčana u Tuzlanskom kantonu izvodi se na poziv Šima Ešića, poznatog bosanskog pisca, a u sklopu festivala „Vezeni most”, koji je počeo 23. i trajaće do 28. oktobra.

Nakon sinoćnog izvođenja „Kirije” u Kalesiji, aleksinački glumci kažu da je publika sjajno prihvatila predstavu i dodaju da sa nestrpljenjem očekuju današnji nastup.

Prema rečima urednika programa Centra za kulturu i umetnost, Miloša Paovića, ovo je još jedan dokaz snage i veličine Nušićevog dela, ali i potvrda dobre repertoarske politike, jer je Studio glume uspeo da iznedri predstavu koja je dobrodošla i van granica Srbije.

U upravi Centra za kulturu Aleksinca poručuju da se ovim gostovanjem otvara jedna nova saradnja sa Tuzlom i nastavlja da gradi prijateljstvo koje je poslednje vreme bilo skrajnuto.

Inače, „Vezeni most” je najveći festival za decu u Bosni i Hercegovini i jedan od najvećih u regionu, a posle briljiranja na tamošnjoj sceni, Aleksinčani su dobili poziv da učestvuju na nekoliko regionalnih festivala u Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × two =