Katastrofa nakon nevremena, vanredna situacija u 11 sela

Nakon noćašnjih obilnih padavina u turijskom delu naše opštine, koje su dostigle čak i nivo od preko 100 litara po kvadratu, bujični potoci i reka Turija izazvali su veliku štetu na putnoj infrastrukturi i stambenim objektima. Poplavljene kuće, srušeni mostovi, nanosi i odroni na putu izazvali su hitnu sednicu Štaba za vanredne situacije opštine na kojoj je odlučeno da se u jedanaest aleksinačkih sela proglasi vanredna situacija. Reč je o Koprivnici, Loćiki, Malom Drenovcu, Vrćenovici, Šuriću, Česti, Čukurovcu, Kulini, Ljuptenu, Porodinu i Vukanji.

Poplava Poplava

 

 

 

 

 

 

‒ Tolikih godina sam se raznih vanrednih situacija nagledao prilikom izlivanja Južne Morave, ali ovako nešto nisam video, naročito u Vrćenovici i Koprivnici, koje možemo definisati kao epicentar sadašnjih dešavanja – rekao je Nenad Stanković, predsednik opštine i Štaba za vanredne situacije, koji je jutros obišao poplavljena područja.

Poplava Poplava

 

 

 

 

 

 

Put do Koprivnice faktički je odsečen, a ekipe Preduzeća za puteve danas će pokušati da mašinama vrate vodu u potok. Procene su da će nakon ove štete morati da se grade potpuno nove saobraćajnice, bar u dužini od jednog kilometra.

Most na Turiji u selu Porodin jednim delom je potpuno uništen i trenutno se drži samo na jednoj strani.

Poplava Poplava

 

 

 

 

 

U Vrćenovici i Koprivnici prekinuto je vodosnabdevanje usled oštećenja vodovodnih cevi. U toku dana u ova dva naselja javna preduzeća dostaviće građanima balone sa pijaćom i cisterne sa tehničkom vodom.

Poplava

 

Na putevima od Loćike do Vukanje ima mnogo nanosa i odrona i sva raspoloživa mehanizacija Preduzeća za puteve je na terenu, a u saniranju štete učestvuje i Preduzeće za puteve Niš.

Štete će biti naknadno utvrđene, a procene su da će se u pojedinim mestima sanirati čitavog leta.

Štab za vanredne situacije narednu sednicu zakazao je za ponedeljak.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − 15 =