PIO Aleksinac

Kartice i za aleksinačke penzionere

Podela penzionerskih kartica u opštinama Nišavskog okruga počela je od ponedeljka 6. avgusta. Svoje kartice penzioneri iz aleksinačke opštine mogu da preuzmu u Službi Filijale Niš u Aleksincu, ulica Drakčeta Milovanovića 4, svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

Da bi preuzeli karticu, penzioneri kod sebe moraju imati ličnu kartu ili pasoš a porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke – stoji u saopštenju Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

U Fondu PIO napominju da je jedan od glavnih razloga za uvođenje kartica zaštita ličnih podataka korisnika jer su do sada penzioneri svoj status dokazivali izveštajem o penziji ili rešenjem o ostvarenom pravu, a na taj način su lični podaci o penzioneru bili vidljivi i dostupni velikom broju osoba.

penzionerska karticaKartica kojom će ubuduće naši stariji sugrađani dokazivati svoj status sadržaće samo ime i prezime korisnika, identifikacioni broj i filijalu gde prima penziju.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 3 =