Karavan „Duh mladosti”

Karavan „Duh mladosti” biće održan u Aleksincu u subotu, 4. novembra. Tim povodom održan je prvi sastanak predstavnika lokalne samouprave sa predstavnicima škola, sportskih organizacija, Duh mladosti Kancelarije za mlade, Turističke organizacije i lokalnih medija. Ovom prilikom je odlučeno da ova manifestacija bude održana na Stadionu za male sportove „Mladost”, poznatijem kao Taš, a u slučaju lošeg vremena celokupni program biće preseljen u aleksinačku Halu sportova. Reč je projektu koji ima za cilj promovisanje Nacionalnog modela dualnog i preduzetničkog obrazovanja i edukaciju o značaju dualnog obrazovanja za Srbiju.

Karavan će širom Srbije na trgovima, u sportskim centrima, kao i centrima kulture, približiti roditeljima, deci i nastavnicima značaj i benefite ovakvog vida obrazovanja. Ovim projektom organizatori žele da ojačaju i saradnju sa privatnim sektorom, čijim će se potrebama rukovoditi u kreiranju novih programa u okviru obrazovnog sistema.

Sportski deo karavana, pored ostalog, čini i Zgib zona, odnosno takmičenje između gradova u broju urađenih zgibova. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je generalni pokrovitelj i partner projekta koji realizuje Omladinska organizacija „Spirit of youth“ uz pomoć lokalnih samouprava.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 1 =