Solunska

Kako će izgledati Solunska ulica u Žitkovcu

Grupa izvođača radova koju predvodi „Savić trans” iz Blaca započela je ovih dana pripremne radove na izgradnji Solunske ulice u Žitkovcu. Mnogi ovu deonicu nazivaju i zaobilaznicom jer se ona prostire od skretanja kod žitkovačkog mosta pa do uključivanja na lokalni put Žitkovac – Vitkovac na ulazu u selo Donji Adrovac. Solunska Sredinom prošle nedelje, obeležena je trasa na kojoj će se prostirati put sa bankinama.

Po onom što se moglo videti nakon postavljanja drvenih oznaka i na osnovu ugovorne dokumentacije, radi se o dvosmernoj saobraćajnici namenjenoj i transportnom prevozu. Dužina novoizgrađenog puta biće približno dva kilometra i 270 metara, a širina asfaltnog kolovoza je pet metara. Planirano je da debljina asfalta bude 12 centimetara, osam osnovnog i četiri završnog sloja. Gradnja ovog puta bi trebalo da košta 34 miliona i 400 hiljada dinara bez PDV-a.
Ugovorom je predviđeno da deonica bude završena za 60 kalendarskih dana. Projektom nije predviđena izgradnja propusta pa će on biti, prema rečima nadležnih, urađen na proleće.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × 2 =