Solunska

Како ће изгледати Солунска улица у Житковцу

Група извођача радова коју предводи „Савић транс” из Блаца започела је ових дана припремне радове на изградњи Солунске улице у Житковцу. Многи ову деоницу називају и заобилазницом јер се она простире од скретања код житковачког моста па до укључивања на локални пут Житковац – Витковац на улазу у село Доњи Адровац. Solunska Средином прошле недеље, обележена је траса на којој ће се простирати пут са банкинама.

По оном што се могло видети након постављања дрвених ознака и на основу уговорне документације, ради се о двосмерној саобраћајници намењеној и транспортном превозу. Дужина новоизграђеног пута биће приближно два километра и 270 метара, а ширина асфалтног коловоза је пет метара. Планирано је да дебљина асфалта буде 12 центиметара, осам основног и четири завршног слоја. Градња овог пута би требало да кошта 34 милиона и 400 хиљада динара без ПДВ-а.
Уговором је предвиђено да деоница буде завршена за 60 календарских дана. Пројектом није предвиђена изградња пропуста па ће он бити, према речима надлежних, урађен на пролеће.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + 18 =