Interaktivna nastava u OŠ “Vuk Karadžić”

Osnovnu školu “Vuk Karadžić” u Žitkovcu,  kao jednu  od 10 škola u Srbiji koje su preko Telenor fondacije dobile  digitalna pomoćna nastavna sredstva – aplikacije, interaktivne table i tablet uređaje sa stilos olovkama za ispis na tabletima, danas su posetili predstavnici kompanije “Koprix media” koja se bavi izradom obrazovnih aplikacija i kreiranjem inovativnih i zabavnih sistema za učenje. Razlog njihove posete je upoznavanje sa učiteljima i nastavnicima koji koriste aplikacije, kako bi im njihova iskustva u radu pomogla da kroz sledeće verzije naprave još bolje aplikacije.

– Ova škola je jedan veoma lep i pozitivan primer koji mi kao kompanija želimo da istaknemo i da kroz snimljeni video materijal pokažemo Telenor fondaciji  da je ta donacija imala dugoročan efekat, jer nakon jednog učitelja ovakvu vrstu nastave sada koristi njih sedmoro – rekao je ovom prilikom osnivač kompanije Vladimir Koprić.

Saradnja “Koprix media” i žitkovačke škole počela je u julu prošle godine, kada je ova kompanija na konkursu “Tražimo super učitelja”, među 50 njih, izabrala i učiteljicu Danijelu Stefanović koja je najpre počela sa korišćenjem aplikacije “Interaktivni bukvar”.

Vladimir Koprić i Danijela Stefanović

– ‘Interaktivni bukvar’ se pokazao kao vrlo korisno dodatno sredstvo u nastavi, jer su i deca to lepo prihvatila. Vrlo brzo smo to proširili po školi i počeli da koristimo i aplikacije ‘Interaktivna matematika’ i ‘Interaktivni engleski’. Nakon što su videli snimke i fotografija o tome kako mi to radimo, u ovoj kompaniji su odlučili da nas nagrade interaktivnom tablom i besplatnim korišćenjem  aplikacija za centralnu školu i za dva izdvojena odeljenja – kaže Danijela Stefanović.

Ovom prilikom predstavnici Koprix-a su obećali da će podržati i novi projekat žitkovačke škole sa kojim će aplicirati kod Telenor fondacije,  a sve sa ciljem da se ovakav vid učenja proširi i na druge škole u opštini i regionu.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 5 =