Ulica

Izmena saobraćaja tokom vašara

Tokom održavanja vašara, u utorak 28. avgusta, ulica Vojske Jugoslavije (deonica od takozvane Kožare do raskrsnice sa Ustaničkom) biće zatvorena za saobraćaj, a doći će i do izmene režima saobraćaja u delu ulice Vuka Karadžića, i to od raskrsnice sa ulicom Majora Tepića do raskrsnice sa ulicom Dušana Trivunca. Tokom održavanja vašara, ovaj deo ulice biće jednosmeran u pravcu prema ulici Dušana Trivunca, kao što je bio slučaj ranijih godina. Ovo je odlučeno na današnjoj sednici Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac.

Na ovoj sednici članovi Saveta su obavešteni da je naša lokalna samouprava izabrana na konkursu Agencije za bezbednost saobraćaja koji za cilj ima podizanje svesti građana o upotrebi dečjih sedišta. Pored edukativnih predavanja roditeljima, Agencija će obezbediti 20 dečjih autosedišta u svakoj od 25 lokalnih samouprava, s tim da je i svaka lokalna samouprava dužna da obezbedi još 20 autosedišta za decu od 9 do 36 kilograma.

U nastavku zasedanja, članovi saveta su odbili zahtev Centra za socijalni rad opštine Aleksinas da se obeleže tri parking mesta pored prostorija u kojima se privremeno nalazi ova ustanova uz obrazloženje da je to privatno dvorište. Savet je Centar za socijalni rad uputio na odeljenje za privredu radi rezervisanja parking mesta u ulici 7. juli, gde za to postoje uslovi.

Takođe, do kraja zasedanja, odbijen je i zahtev Trgovinske radnje „Petrović” iz Mozgova da se ukloni deo bezbedonosne ograde koja je postavljena pored Doma kulture u ovom naselju.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + 13 =