Saobraćaj

Izmena saobraćaja pored pijace za Petrovdanski vašar

U dane Petrovdanskog vašara doći će do izmene režima saobraćaja u delu ulice Vuka Karadžića, i to od raskrsnice sa ulicom Majora Tepića do raskrsnice sa ulicom Dušana Trivunca. Tokom tri dana, ovaj deo ulice biće jednosmeran u pravcu prema ulici Dušana Trivunca, kao što je to godinama bio slučaj, sve do nedavne izmene režima saobraćaja u ovom delu grada. Ovo je odlučeno na sednici Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac.

Na ovoj sednici članovi Saveta su usvojili predlog da naša lokalna samouprava učestvuje na konkursu Agencije za bezbednost saobraćaja koji za cilj ima podizanje svesti građana o upotrebi dečjih sedišta. Ova Agencija je uputila poziv svim zainteresovanim lokalnim samoupravama, odnosno Savetima za bezbednost saobraćaja da učestvuju u projektu promocije i obuke za korišćenje bezbednosnog sedišta za decu. Planirano je da u okviru projekta, timovi Agencije posete 25 lokalnih samouprava koje će biti odabrane na osnovu prijavljivanja i ispunjavanja određenih kriterijuma konkursa.

Saobraćaj

Pored edukativnih predavanja roditeljima, Agencija će obezbediti 20 dečjih autosedišta u svakoj od 25 lokalnih samouprava, s tim da je i svaka lokalna samouprava dužna da obezbedi još 20 autosedišta za decu od 9 do 36 kilograma.

Pred članovima Saveta našao se i dopis građana koji traže da se na putnom pravcu Katun – Lipovac postave saobraćajna ogledala zbog bezbednijeg odvijanja saobraćaja. Savet je doneo odluku da se oformi tročlana komisija koja će izaći na teren i utvrditi mesta gde je neophodno postaviti ogledala koja će omogućiti međusobno uočavanje učesnika u saobraćaju na ovom putnom pravcu.

Uz usvajanje Izveštaja o realizaciji programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima naše opštine, na sednici je istaknuto da su u proteklom periodu sve planirane akcije uspešno realizovane.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three + fourteen =