ULUA

Izložba kao najava nove kolonije

Lipovac je već godinama unazad stecište tri kolonije, dve likovne i jedne pesničko-slikarske. Likovna kolonija, u organizaciji Udruženja likovnih umetnika Aleksinca, osnovana je 2013. i iz godine u godinu postaje referentna likovna manifestacija, za sada još uvek u lokalnim okvirima.

ULUA ULUA Slike nastale tokom prošlogodišnje, pete po redu kolonije, od sinoć se nalaze u Galeriji 2 Centra za kulturu i umetnost, kao najava novog okupljanja članova ULUA u drugoj polovini juna.

Izložena ulja na platnu i akrili su radovi Miroljuba Tokića, Miroljuba Pešića, Miroslava Milikića, Bratislava Kostića, Dejana Denića, Aleksandra Markovića, Vladimira Kostića, Ane Petrović, Aleksandra Lazarevića, Radisava Naskovića i Jelene Lazarević.

ULUA U svom osvrtu u katalogu, Ivan Matejević je napisao da su izložene slike inspirisane okruženjem u kome egzistira kolonija, a to su pre svega manastir Sv. Stefan i okolina u kome se nalazi Ustanova za odmor i rekreaciju, ali i ambijentom prisutnim na koloniji koji čine druženje, razmenjivanje iskustava i međusobni kritički odnos.

Izložba će biti otvorena do 20. juna.

 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + 12 =