Izađi mi na teglu

„Изађи ми на теглу” и у Алексинцу

Забавно – такмичарски караван под називом „Изађи ми на теглу”, који се одржава у неколико градова у Србији током септембра и октобра, у петак, 29. септембра зауставиће се у Алексинцу. Сви који желе да се опробају у спремању ајвара, овог српског бренда могу да се пријаве у просторијама ОТИС-а, суорганизатора ове манифестације.

За сада је 12 екипа потврдило учешће, али очекујемо да тај број буде и већи, јер је пријављивање могуће и на сам дан такмичења до 11 часова – рекла нам је директорка ОТИС-а, Милена Максимовић.

Izađi mi na teglu Aleksinac
Foto: Iz arhive

Такмичење ће се, са почетком у 12 часова, одржати у главној улици, у делу од некадашњег семафора до Инфо центра ОТИС-а, а по пропозицијама, екипе су дужне да понесу шерпу, варјачу и млин за млевење паприке.
Ова манифестација је хуманитарног карактера јер је ајвар који буде спремљен намењен „онима којима је најпотребнији”, а у случају Алексинца, према речима Милене Максимовић, то су Друштво МНРЛ, Дом „Христина Маркишић” и Дом за смештај одраслих лица у Кулини.

Победничка екипа, за коју је обезбеђена вредна награда, шпорет „Смедеревац” представљаће алексиначку општину на финалном такмичењу, 14. октобра у Сокобањи.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + seven =