Zorica-Zoka-Stevanovic

Zorica Zoka Stevanović – velika glumica aleksinačke scene

Za gotovo dve decenije u pozorištu Zorica Zoka Stevanović ostvarila je 25 uloga i osvojila sijaset glumačkih nagrada na raznim festivalima amatera, među kojima se izdvaja „Milivojev štap” u Požarevcu za ulogu Feme u „Pokondirenoj tikvi” Aleksinačkog amaterskog pozorišta. Prva je dobitnica nagrade „Bata Marković”, čiju je dodelu zalila suzama na sceni od mešavine tuge za pokojnim prijateljem i ponosa što je dobitnik nagrade s njegovim imenom. Ipak, najveća nagrada je činjenica da je Zoka omiljena ne samo kod pozorišne publike, već i među glumcima amaterima širom Srbije.

Pozitivna energija. Osmeh. Razumevanje. Nenametljiva harizmatičnost na sceni i van nje. To je Zoka.

Talentovana, harizmatična, odgovorna i vredna. Ove tvoje osobine bile su više nego dovoljne za fenomenalnu glumačku karijeru, a ipak nisi uplivala u profesionalne vode. Zašto?

‒ Volim da glumim, volim pozorište odavno, htela sam i profesionalno da igram, ali se nije dalo. Onda sam mislila da treba da glumi onaj ko zna, a ne onaj ko ima jaču vezu. Mislim to i sada. Ipak, nije mi žao, jer da mi je to posao ne bih mogla toliko da uživam.

Ceo intervju koji je priredio Miloš Paović možete da pročitate u novom broju „Al novine“.

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen + 1 =