Čedomir Rakić i Miloš Milošević

Značaj sigurnosnog pojasa u vožnji

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Aleksinac iz godine u godinu sprovodi akcije koje za cilj imaju pružanje adekvatnog saobraćajnog znanja i vaspitanja za bezbedno učešće u saobraćaju, pre svega najmlađima, jer podaci govore da su upravo deca najranjiviji učesnici u saobraćaju.

bezbednost u saobraćaju Važnost vezivanja sigurnosnog pojasa u vožnji bila je tema današnje akcije koja je organizovana za učenike Tehničke škole i Gimnazije. Nakon predavanja koje je održao profesor Dušan Radosavljević iz Visoke tehničke škole u Nišu, učenici su bili u prilici da se na simulatoru čeonog sudara pri brzini od 12 kilometara na sat, uvere u značaj sigurnosnog pojasa. Na pokaznoj vežbi, pored đaka, učestvovali su i članovi Saveta za bezbednost saobraćaja u opštini.

Saobraćaj je živa stvar, živa materija i na njoj mora stalno da se radi. Potrebna je permanentna edukacija samih učesnika u saobraćaju, potrebne su i ovakve pokazne vežbe ne bi li nam i broj saobraćajnih nezgoda, broj povređenih i broj nastradalih bio na omiljenoj brojci u saobraćaju, a to je nula – rekao je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Aleksinac Čedomir Rakić i istakao da ovaj Savet pokušava da u svom domenu, koliko god može, pre svega školarcima prenese sva potrebna znanja o ponašanju u saobraćaju.

Edukativna predavanja o bezbednosti u saobraćaju održana su prošlog petka u osnovnim školama u Trnjanu i na Aleksinačkom Rudniku. Tom prilikom podeljeni su poligoni za bezbednost u saobraćaju i promotivni materijal.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × four =