Preduzeće za puteve

Зимско одржавање без снега

За разлику од прошле зиме када се радило и у ванредним околностима, алексиначки путари ове топле фебруарске дане користе за редовно одржавање локалних путева. Зимско одржавање путева протиче скоро без снега, па су активности Предузећа за путеве усмерене на попуњавање ударних рупа и банкина туцаником, чишћење јаркова, кошење шибља и растиња, а ради се и на постављању нове саобраћајне сигнализације.

‒ То су нови знаци које смо кренули да постављамо прошле године, у питању је постављање даљиномера, односно обележавање стационаже локалних путева. Поставили смо већ знаке на локалном путу Житковац-Витковац, Трњане-Јаковље, Катун-Липовац, а у току је постављање сигнализације на осталим локалним путевима ‒ каже директор Предузећа за путеве и стамбено-комуналну делатност Милош Милошевић.

Као посебну активност, коју алексиначки путари обављају ових дана, наш саговорник истиче попуњавање банкина на локалним саобраћајницама јер су, како каже, веома важне за безбедност у саобраћају, а да би то гарантовале морају бити у нивоу саме коловозне конструкције.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − fifteen =