Zimski pozorišni festival

Krajem januara i početkom februara Aleksinac će biti domaćin „Zimskog pozorišnog festivala za decu”, skraćeno nazvanog ZIPO Fest, koji će trajati od ponedeljka 29. januara do subote, 3. februara. Tokom šestodnevnog festivala publici u Aleksincu pokloniće se glumci Narodnog pozorišta Pirot, Centra za kulturu Valjevo, Šabačkog pozorišta, Pozorišta lutaka „Pinokio” sa Novog Beograda, Pozorišta za decu Kragujevac i Kruševačkog pozorišta. Na kraju će u čast nagrađenih ansambl aleksinačkog „Teatra 91” odigrati predstavu „Mali princ”, po tekstu Antoana de Sent Egziperija i u adaptaciji i režiji Dragoslava Ranđelovića.

Novica Prvulović
Novica Prvulović

‒ Ove godine u Aleksincu se prvi put održava ‘Zimski pozorišni festival za decu’ i svima nama koji učestvujemo u realizaciji, prevashodno je cilj da sala bude puna i da naša školska omladina, naravno zašto da ne i odrasli, dođu. To je jedinstvena prilika da vide zaista najbolje predstave u oblasti pozorišta za decu – ističe umetnički sekretar Gradskog pozorišta „Teatar 91” Novica Prvulović.

Karte za predstojeći festival su u prodaji, a mogu se kupiti kako za pojedinačne predstave, tako i za kompletni program festivala.

‒ Pojedinačna cena karte je zaista minimalna za ovakvu vrstu i ovakav kvalitet predstava, to je 150 dinara, ali je još bolje što paket karata za svih šest predstava košta 500 dinara – dodaje naš sagovornik.

Tokom „Zimskog pozorišnog festivala za decu biće odigrane predstave „Nesrećna Kafina”, „Alisa u zemlji čuda”, „Baroni di Makaroni” „Crvenkapa i zbunjeni vuk” i „Aladin”. Selektori festivala su reditelj Miloš Jagodić i glumci Jelena Stajković i Fuad Tabučić, dok će za odabir najbolje predstave biti zadužen tročlani žiri u sastavu: Igor Bojović, drmaski pisac i direktor pozorišta „Boško Buha”, Dragoslav Ranđelović, psiholog i reditelj i Srđan Stojadinović, glumac „Teatra 91” i dobitnik brojnih pozorišnih nagrada.

 

Program festivala: 

Ponedeljak, 29. januar 2018. u 19 sati
Centar za kulturu Valjevo i Šabačko pozorište
NESREĆNA KAFINA
(Po motivima smešno žalosne igre Jovana Jovanovića Zmaja)
Režija: Nebojša Savić

Utorak, 30. januar 2018. u 19 sati
Narodno pozorište Pirot
ALISA U ZEMLJI ČUDA
Tekst: Luis Kerol
Režija: David Alić

Sreda, 31. januar 2018. u 19 sati
Pozorište lutaka „Pinokio” Novi Beograd
BARONI DI MAKARONI
(Bajka za decu po motivima poeme Dušana Đurišića)
Dramaturgija i tekstovi songova: Danica Nikolić Nikolić
Režija: Olja Đorđević

Četvrtak, 1. februar 2018. u 19 sati
Pozorište za decu Kragujevac
CRVENKAPA I ZBUNJENI VUK
Tekst: Rade Pavelkić
Režija: Milić Jovanović

Petak, 2. februar 2018. u 19 sati
Kruševačko pozorište
ALADIN
Tekst: Spasoje Ž. Milovanović
Adaptacija i režija: Zoran Lozančić

Subota, 3. februar 2018. u 19 sati
Zatvaranje Festivala i dodela nagrada
Predstava u čast nagrađenih
Gradsko pozorište „Teatar 91” Aleksinac
MALI PRINC
Tekst: Antoan de Sent Egziperi
Adaptacija i režija: Dragoslav Ranđelović

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 4 =