Atletska dvorana Beograd

Zdravković osmi, Nikolić deveti

Nenad Zdravković
Nenad Zdravković

Atletičari Atletskog kluba Napredak Marko Nikolić i Nenad Zdravković učestvovali su na Prvenstvu Srbije u dvorani za seniore koje je 3. i 4. februara održano u Beogradu.

Prvog dana u trci na 400 metara Zdravković je postavio novi lični rekord od 51 sekunde i 51 stotih i u ukupnom plasmanu zauzeo osmo mesto, dok je Nikolić, koji je prvi put nastupio u dvorani, u trci na 1.500 metara ostvario rezultat od 4 minuta 22 sekunde i 32 stotih i u ukupnom plasmanu se plasirao na deveto mesto.

Marko Nikolić
Marko Nikolić

 

Drugog dana takmičenja Zdravković je nastupio u trci na 200 metara i ostvario rezultat od 23 sekundi i 37 stotih, a Nikolić je u trci na 3000 metara zabeležio rezultat od 9 minuta 12 sekundi i 54 stotih. U ukupnom plasmanu Zdravković je opet zauzeo osmo, a Nikolić deveto mesto.

Dakle, obojica su ponovili isti plasman kao i prvog dana, ali u drugim disciplinama.

Predrag Kostić
Predrag Kostić

Podsećamo da je krug u atletskoj dvorani 200 metara, te da je dosta specifično trčati u dvorani u odnosu na takmičenja koja se održavaju na otvorenom, gde je krug dugačak 400 metara.

Oni takmičari koji su bili bolje plasirani od naših atletičara imali su mogućnost da treniraju u dvoranskim uslovima i time su bili u prednosti u odnosu na naše. Samim tim, ovakvi rezultati su podstrek za ovu dvojicu momaka da rade još više i budu mnogo bolji na takmičenjima koja im predstoje ‒ kaže trener AK Napredak, Predrag Kostić.

Ovo je prvo takmičenja za obojicu i ovi rezultati obećavaju da će godina biti uspešna. Kada se uzme u obzir da nemamo uslove za trčanje u dvorani, rezultati naših takmičara su veoma dobri. Veoma sam zadovoljan formom svojih takmičara i rezultatima koje su ostvarili na Prvenstvu Srbije u dvorani ‒ dodaje trener Kostić.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

six + 5 =