Atletska dvorana Beograd

Здравковић осми, Николић девети

Nenad Zdravković
Ненад Здравковић

Атлетичари Атлетског клуба Напредак Марко Николић и Ненад Здравковић учествовали су на Првенству Србије у дворани за сениоре које је 3. и 4. фебруара одржано у Београду.

Првог дана у трци на 400 метара Здравковић је поставио нови лични рекорд од 51 секунде и 51 стотих и у укупном пласману заузео осмо место, док је Николић, који је први пут наступио у дворани, у трци на 1.500 метара остварио резултат од 4 минута 22 секунде и 32 стотих и у укупном пласману се пласирао на девето место.

Marko Nikolić
Марко Николић

 

Другог дана такмичења Здравковић је наступио у трци на 200 метара и остварио резултат од 23 секунди и 37 стотих, а Николић је у трци на 3000 метара забележио резултат од 9 минута 12 секунди и 54 стотих. У укупном пласману Здравковић је опет заузео осмо, а Николић девето место.

Дакле, обојица су поновили исти пласман као и првог дана, али у другим дисциплинама.

Predrag Kostić
Предраг Костић

Подсећамо да је круг у атлетској дворани 200 метара, те да је доста специфично трчати у дворани у односу на такмичења која се одржавају на отвореном, где је круг дугачак 400 метара.

Они такмичари који су били боље пласирани од наших атлетичара имали су могућност да тренирају у дворанским условима и тиме су били у предности у односу на наше. Самим тим, овакви резултати су подстрек за ову двојицу момака да раде још више и буду много бољи на такмичењима која им предстоје ‒ каже тренер АК Напредак, Предраг Костић.

Ово је прво такмичења за обојицу и ови резултати обећавају да ће година бити успешна. Када се узме у обзир да немамо услове за трчање у дворани, резултати наших такмичара су веома добри. Веома сам задовољан формом својих такмичара и резултатима које су остварили на Првенству Србије у дворани ‒ додаје тренер Костић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − seventeen =