Zvanično počeli radovi na rekonstrukciji porodilišta

U porodilištu Opšte aleksinačke bolnice danas je bilo svečano, jer su i zvanično počeli radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji porodilišta u našem gradu, koju finansira Fondacija Dragica Nikolić.
Sredstvima iz ove fondacije obezbeđen je oko 41 milion dinara za građevinske i ostale radove, izradu projekata, nadzor i određenu opremu. Kad svi planirani poslovi budu završeni sredinom decembra, u porodilište će imati 13 postelja, porođajnu salu sa dva kreveta, salu za izolaciju beba sa inkubatorom i druge prateće prostorije.
O značaju ovih radova za aleksinačko zdravstvo za medije je govorio direktor Opšte Bolnice u Aleksincu dr Goran Vidić.
– Ta donacija će nama omogućiti da dobijemo jedno potpuno novo porodilište, jer se sve radi od temelja. U isto vreme želim da izrazim i veliku radost, ali i zahvalnost fondaciji, kao i ministarstvu i profesoru Vekiću lično, koji je ovu akciju podržao, jer samo mi znamo koliko je bilo teško da se stvore svi uslovi, da se izradi projekat i krene sa realizacijom – napominje Vidić.

Direktor Opšte bolnice doktor Goran Vidić i Dragica Nikolić

Predsednica Upravnog odbora ove fondacije gospođa Dragica Nikolić je napomenula da u posle izgradnje i rekonstrukcije određenih školskih objekata na red došla ponovo porodilišta.
– Ove godine to je porodilište u Aleksincu, koje se prostire na oko 300 kvadratnih metara. Videli ste da smo ovog puta porušili sve do kraja i krenuli ispočetka, dakle radiće se kompletna rekonstrukcija. Negde oko 41 milon je odvojen za ovaj projekat, ali se ta cifra uvek premaši, jer se pojavi još neki problem u međuvremenu. Ali to je na sreću svih nas, da ova fondacija može da uradi tako nešto u svim gradovima gde smo se našli – kaže Nikolićeva.
Očito je da će porodilje sa područja opština Aleksinac, Ražanj i Sokobanja, kada bude završeno renoviranje porodilišta, imati bolje uslove za porođaj. Na površini od preko 330 kvadrata građevinari i stali angažovani radnici stvaraju novi enterijer vredan pažnje za novo savremeno porodilište. Trenutno se na obijenim zidovima postvalja elektro, vodovodna i kanalizaciona mreža, a radovi na raščišćavanju prostorija počeli su pre skoro mesec dana.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + 16 =