pekarski

Замирисало пециво – Алексинац у знаку „Пекарских дана”

Данашњи, други дан „Пекарских дана” обележиле су изложбе у холу, галеријама и у сали Дома омладине. У холу су изложени радови са ликовног и литерарног конкурса и изложба фотографија „Пекарски дани – ретроспектива”.

У Арт галерији посетиоци су могли да разгледају, али и да купе мед и друге пчелиње производе овдашњих пчеларских газдинстава, зимницу, слатко и џем од дуње и купине, чајеве. Опште удружење предузетника Алексинац представило је делатности овдашњих предузећа и фирми, а ученици пољопривредне школе пекарске струке одржали су традиционалну радионицу „Уметнички обликовано тесто”.

pekarski

Галерија 2 била је резервисана за изложбу коју су припремили Етно удружење „Корман” и Удружење грађана „Радиност”.

Сала Дома омладине и ове године мирисала је на хлеб, погаче, слано и слатко пециво и домаће колаче које су припремили ученици основних школа из Житковца, Мозгова, Катуна, Лоћике, Трњана и Параћина. Поред домаћина, Пољопривредне школе „Шуматовац”, своје специјалитете показали су и ПУ „Лане”, Висока школа за васпитаче струковних студија и Дом ученика „Младост”.

Други дан „Пекарских дана” затворио је „Театар 91” представом „Ухваћен у мрежу”.

Тринаести „Пекарски дани” биће завршени сутра стручним предавањима, изложбама и такмичарском изложбом за најлепши славски колач.

pekarski pekarski  pekarski

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =