Naslovna

Žiri izabrao „Topčine”

Ekipa „Topčine” iz Aleksinca pobednik je manifestacije „Najbolji kotlić Vakupa”, koja je održana juče u ovom selu. Drugo mesto osvojila ekipa Trgovinske radnje „Miljković” iz Vakupa, a treće „Nemanja Janković i dugari”, takođe iz Vakupa.

Slika 1

U lepom ambijentu pored mosta na levoj obali Moravice varjače su ukrstili predstavnici deset ekipa iz Vakupa, Aleksinca i doljevačkog sela Čečine.

– Posrećilo nam se iz prve, jer smo debitanti na ovom takmičenju , ističe kapiten pobedničke ekipe Miljan Novković. – U našem kotliću bilo je mesa od domaće i divlje svinje, zatim srnetine i, naravno, povrća, uz standarne začine.

Ova manifestacija se razlikuje od niza sličnih po tome što se na njoj uglavnom takmiče muškarci, a u ulozi žiriji su isključivo žene.

– Bilo je baš dobrih kulinarskih ostvarenja. Ocenjivali smo izgled i ukus gulaša i mogu reći da su muškarci prilično dobri kuvari, možda i bolji od žena – kaže predsednica žirija, Radica Petrović.

– Ove godine bilo je manje ekipa, ali je njihova brojnost bila veća tako da se može reći da je broj takmičara isti kao lane. Novina je što smo omogućili predstavnicima ekipa da prate rad žirija. Kiša je padala u tri navrata, ali uopšte nije uticala na odličnu atmosferu i dobro druženje – veli predsednik Mesne zajednice, Radomir Stevanović.

Pluzina

„Najboljem kotliću Vakupa”, koji je peti put zaredom organizovala Mesna zajednica ovog sela, prisustvovali su, pored ostalih, i predstavnici svrljiškog sela Plužine sa kojim Vakupčani već izvesno vreme sarađuju.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − nine =