Sem Fabrici

Evropa u Aleksincu

Razgovorima u zgradi Skupštine opštine Aleksinac, ambasador Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici započeo je današnju posetu Aleksincu, gde je planirano da se, osim sa čelnicima aleksinačke lokalne samouprave predvođenih predsednikom opštine Nenadom Stankovićem, sastane i sa aleksinačkim preduzetnicama, koje su za razvoj svog biznisa koristile i podsticajna sredstva Evropske unije.

Ambasadoru i njegovom timu, u sali Skupštine opštine Aleksinac, prezentovani su i rezultati projekta „Uvođenje i razvoj geografskog informacionog sistema u opštinama Aleksinac i Merošina”, koji je finansiran u okviru programa Evropske unije i Vlade Švajcarske.

Sem Fabrici

U ime domaćina dobrodošlicu šefu delegacije Evropske unije poželeo je predsednik opštine Nenad Stanković, rekavši da je ovo prvi put da u Aleksinac dolazi ambasador koji predstavlja 28 zemalja, što je i najviši rang posete jednog stranog zvaničnika. Ambasador Fabrici zahvalio se na dobrodošlici i rekao da je očekivao sneg, na šta mu je Stanković odgovorio da je ovo jug i da su prilike malo drugačije nego u Beogradu. Šef evropske delegacije je prokomentarisao da je i on poreklom sa juga, misleći na svoju rodnu Italiju.

Sem Fabrici
Razgovori su nastavljeni bez prisustva medija.
U toku prepodneva ambasador Fabrici obiće će stomatološku ordinaciju Maje Ostojić i polikliniku Biljane Đokić.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × two =