Doder

Doderovićev prvi roman na Sajmu knjiga u Beogradu

Doajen niškog i srpskog novinarstva Milorad Doderović predstaviće na Sajmu knjiga u Beogradu svoj prvi roman „Hodžina kći” koji je nedavno izašao iz štampe.

Doder Okvir za priču o zabranjenoj ljubavi Srbina i Albanke, Doderović je pronašao u svom zavičaju, Gornjoj Jablanici, gde se ovakve antičke drame događaju i običnim ljudima. Velibor Petković, predsednik Društva književnika Niša je u pogovoru za ovaj roman između ostalog napisao da Doderović nije mogao da se odupre svom životnom fatumu – novinarstvu, pa roman povremeno menja žanrovsku odrednicu i iskoračuje u neku vrstu romaneskne reportaže.

Pre ovog romana, Doderović je objavio političku biografiju lidera kosovskih Srba Miroslava Šolevića „Kako se dogodio Šolević”, odabrane intervjue „Držim vas za reč” monografiju „Amerikanac u Nišu” o poznatoj niškoj ugostiteljskoj porodici Mandić i knjigu „Borci plaču posle rata” koja je predstavljena u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. Monodrama pod istim nazivom igrana je širom Srbije i izazvala je veliku pažnju javnosti.

Roman „Hodžina kći”, kao zajedničko izdanje „Sedmice” iz Frankfurta i Agencije za izdavaštvo, umetničko stvarlaštvo i organizaciju programa „Svici” iz Niša, biće predstavljen u petak, 26. oktobra na zajedničkom štandu izdavača Niša, kao i na štandu frankfurtske „Sedmica” (Izdavaštvo dijaspore).

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen + 10 =