Dečja nedelja od 2. do 8. oktobra

Ovogodišnja Dečja nedelja počinje u ponedeljak, 2. i traje sve do nedelje 8. oktobra. Ove godine, manifestacija se odvija pod sloganom „Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta”. Nedelja posvećena deci u Aleksincu će proteći u znaku koncerata, predstava, književnih večeri, maskenbala i sportskih takmičenja.

Sam početak predstojeće manifestacije u našem gradu razlikovaće se od prethodnih, jer će sada u otvaranju učestvovati sve osnovne škole sa teritorije aleksinačke opštine.
Novina je „Dečji vašar” na platou Doma kulture koji će od 11 do 13 časova predstaviti sve ono što učenici stvaraju na časovima likovnog i tehničkog obrazovanja. Biće to prilika da se na jednom mestu vidi svestranost i kreativnost naše dece ‒ kaže za naš sajt stručni saradnik Centra za kulturu i umetnost, Gordana Živanović i najavljuje prateći program vašara u vidu nastupa dečjeg hora, klovnova i akrobata na štulama.

Pored Centra za kulturu i umetnost, u organizaciji ovogodišnje Dečje nedelje učestvuju i OTIS, OMŠ „Vladimir Đorđević”, Sportski savez opštine, Književni klub „Velimir Rajić”, Teatar 91, PU „Lane”, Crveni krst, Atletski klub „Napredak” i Učiteljsko društvo.
Po tradiciji, biblioteka „Vuk Karadžić” će tokom cele nedelje sprovoditi akciju besplatnog učlanjivanja prvaka „Đak prvak-član biblioteke”.

Dečja nedelja Aleksinac

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 + 1 =