Kids fest plakat

Deca pod „filmskim kišobranom”

Prednovogodišnju atmosferu najmlađim sugrađanima dodatno će ulepšati Centar za kulturu i umetnost ovogodišnjim izdanjem „Kids festa”. Od 13. do 27. decembra, najmlađi ljubitelji filmske umetnosti biće u prilici da pogledaju 12 najnovijih animiranih, dokumentarnih i igranih filmova. Većina ovih filmova koji dolaze iz Francuske, Belgije, Švajcarske, Češke i drugih zemalja bila je prikazana na poznatim festivalima kinematografije za decu. Ovogodišnji, inače 13. po redu dečji filmski festival održava se pod sloganom „Pod filmskim kišobranom”.

Pored tridesetak gradova u Srbiji i Aleksinac je svih 13 godina koliko traje Festival deo ove filmske čarolije za decu. Ove godine, zbog previše aktivnosti u Centru za kulturu, „Kids fest” umesto u novembru, organizujemo u decembru. Napravili smo, verujem, dobar izbor filmova i očekujemo dobru posetu – kaže stručni saradnik CKU, Miloš Anđelković.

Projekcije će se održavati radnim danima u Art galeriji sa početkom u 18 časova. Cena ulaznice je 100 dinara.
I jedna lepa vest za fanove „Ratova zvezda”. Do kraja godine, u Centru za kulturu biće prikazan i najnoviji, osmi nastavak ovog serijala.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − one =