asfalt

Deonica kod Gornje Peščanice još neko vreme bez asfalta

Putnici koji koriste put prema Jakovlju i Kamenici moraće još neko vreme da sačekaju na novi asfalt oko mosta u Gornjoj Peščanici. Prema rečima direktora Javnog preduzeća za puteve Aleksinac Miloša Miloševića, iz tehničkih razloga nije moguće odmah obaviti asfaltiranje ove deonice u dužini od 380 metara.

Do sada je uklonjen stari asfalt, izvršeno je posipanje šljunkom i njegovo sabijanje. Naš sagovornik tvrdi da mora da se sačeka još mesec dana da bi naneseni sloj šljunka nalegao, a zatim predstoji još jedno posipanje ovim materijalom i njegovo ponovno ravnanje. Sve se ovo radi kako bi buduća asfaltirana deonica bila što kvalitetnija i dugotrajnija. Pored ovih radova, u Preduzeću za puteve najavljuju da će i jarkovi pored ovog dela saobraćajnice biti uređeni.

asfalt

Put koji je u fazi rekonstrukcije bio je u lošem stanju, nalazi se između dva brda i mostom preseca lokalni vodotok. Ova deonica je bila oštećena, pored ostalog i zbog pomeranja tla, pa je razumljiva opreznost aleksinačkih putara, kada je reč o postavljanju novog asfalta.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 2 =