Dva Vuka, pa Vožd

U okviru predstojećih „Pekarskih dana” danas je u sportskoj hali u organizaciji Poljoprivredne škole „Šumatovac” održano takmičenje pod nazivom „Igre bez granica”. U sedam disciplina takmičili su se učenici osnovnih škola „Vožd Karađorđe” iz Aleksinca, „Sveti Sava” iz Subotinca, „Vuk Karadžić” iz Žitkovca, „Jovan Jovanović Zmaj”sa Aleksinačkog Rudnika i „Vuk Karadžić” iz Vitoševca (opština Ražanj).

 

 

– Za razliku od prethodnih godina, a na predlog direktorke škole Jasmine Tončić, za ove „Pekarske dane” osmislili smo nešto drugačija takmičenja u kojima će podjednako učestvovati i devojčice i dečaci. Naše „Igre bez granica” objedinile su sportove i igrice koje će kod dece probuditi takmičarski duh a istovremeno ih i zabavljati. Veoma sam zadovoljna kako je sve proteklo – rekla nam je po završetku ovog zanimljivog sportskog dana profesorica fizičkog vaspitanja u PŠ „Šumatovac” Mirela Stojanović.

Osnovci su svoje veštine pokazali u pikadu, šutiranju na koš, voženju lopte između čunjeva, prenosili su ping – pong loptice kašikom, balone između čela a na kraju ih je čekalo nadvlačenje konopca.

Najuspešniji su bili učenici žitkovačke škole „Vuk Karadžić”, drugo mesto pripalo je istoimenoj školi iz Vitoševca a treće školi „Vožd Karađorđe”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × three =