paprika

Da li se isplati priprema zimnice – cene na pijaci nikad veće

Da je jesen stigla i da se uveliko priprema zimnica, može se videti iz bogate ponude aleksinačke zelene pijace. Na tezgama je trenutno najveća potražnja i ponuda paprike, a zatim i paradajza.

paprika u gajbiciTrenutna cena paprike ajvarke je od 60 do 70 dinara, babura se prodaje za 80 dinara po kilogramu, dok papričice za zimnicu koštaju 100 dinara. Za razliku od ranije cene, paradajz je drastično poskupeo, pa za kilogram sada treba izdvojiti od 90 do 100 dinara.

Cena krompira se kreće od 40 do 50 dinara, kornišona od 40 do 80 dinara i to u zavisnosti od krupnoće i kvaliteta, a kilogram plavog patlidžana treba platiti 50 dinara. U poslednje vreme i šargarepa je poskupela, pa sada kilogram košta od 100 do 120 dinara. Kilogram karfiola se prodaje za 40 do 50 dinara, koliko treba izdvojiti i za kilogram tikvica.

Trenutno je na pijaci najskuplji beli lik čija je cena u rasponu od 300 do 400 dinara za kilogram. Njega, po ceni, u stopu prati pasulj koji košta 300 dinara.

Jesenja ponuda pijace ne bi bila potpuna bez sezonskog voća koga takođe ima u izobilju. Ko želi da kupi jabuke, iz kućnog budžeta treba da izdvoji od 60 do 70 dinara, dok je kilogram grožđa nešto skuplji i staje 80 dinara.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight + 6 =